Som tur är finns det enkla saker vi alla kan göra redan nu för att komma tillrätta med miljöproblemen kring prylsvinn. Nedan följer några tips och trix.

Make prylsvinn the (un)norm(al)

Är det nödvändigt att man äger ett tält för att campa 4 dagar eller måste ett hem ha en borrmaskin för att vara ett ”riktigt hem”? För att kunna minska prylsvinnet behöver vi vara fler som reflekterar över det och då är att prata med andra ett supertrevligt och bra sätt att sprida budskapet på.

Köp inte nytt

När du behöver något så överväg alternativ till att köpa nytt. Någon vän som kanske har det jag behöver, finns det att hyra någonstans eller kan jag köpa det begagnat är frågor du borde ställa dig när du börjar bli sugen på att borra ett hål.

Dela med dig

Hjälps vi åt att hela tiden göra våra prylar tillgängliga för andra, antingen genom försäljning eller genom uthyrning, så ger vi våra medmänniskor bra alternativ till att köpa nytt. Så rensa ut hemma och ge dina prylar en andra chans.

Återvinn

Har du prylar som inte går att sälja eller hyra ut? Återvinn dem! En återvunnen pryl är mycket bättre än en pryl som ligger och samlar damm, eftersom nya prylar då kan produceras av återvunnet material.

Ta hand om dina prylar

För att våra prylar ska hålla länge krävs det att vi tar hand om dem. En pryl som har en lång livslängd kan fylla många människors behov och minskar behovet av att producera nya prylar.

Välj kvalité

Om du behöver köpa en ny pryl, köp en pryl av ordentlig kvalité som är producerad på ett miljövänligt sätt. Gör den sedan tillgänglig för andra, så att andra i din närhet inte också behöver köpa den här prylen ny utan kan köpa den begagnad av dig eller hyra den.